90 jaar

Gymvereniging Hercules viert  jubileum met uitstapjes

De Katwijkse Gymnastiek Vereniging Hercules is op 21 november 1921 opgericht; dit jaar dus negentig jaar geleden. En dat moest gevierd worden met een driedubbel feest; één voor de volwassen leden, één voor de tieners en één voor de kleuters.

De volwassenen hebben een rondvaart gemaakt met de Princehaven van Rederij Triton. Een erg leuke ervaring in het donker. Op het schip werd eenieder ontvangen met koffie en gebak. De voorzitter heette iedereen van harte welkom. In het bijzonder de ereleden, waarvan de voorzitter nog wat namen uit de oude doos heeft gehaald. In diezelfde oude doos zijn ook nog foto’s en een vaandel gevonden. Deze zijn op de boot tentoongesteld. Onderweg werd een koud/warm buffet geserveerd, waar gretig gebruik van werd gemaakt.

De kleuters werden verrast met een poppenkastvoorstelling door Fritsie Duikelaar uit Lisse. Hij wist de aandacht drie kwartier lang vast te houden met een héél leuk verhaal, waar de kinderen niet alleen veel plezier aan beleefden, maar ook nog wat van leerden.  Het verhaal ging over een boef die plastic zakjes lekker liet ruiken, zodat de dieren de zakjes opaten. Zo werden er veel dieren ziek en dat moest de dierenarts dan weer oplossen. De politie heeft de boef gepakt en zo kwam alles weer goed. Na de voorstelling kregen alle kinderen een (verpakt) koekje en de verpakking werd door iedereen keurig in de afvalbak gegooid. Allemaal goed opgelet dus!

Tot slot zijn de tieners met de bus naar Noordwijk gegaan om daar samen met een aantal juffen te bowlen en een patatje te eten. De kinderen konden beter bowlen dan de juffen. De juffen gaven de schuld aan de bowlingballen, maar daar waren de kinderen het natuurlijk helemaal niet mee eens.

Na de schoenen weer te hebben omgeruild, ging iedereen weer met de bus terug. De bus was wat verlaat, maar dat mocht de pret niet drukken. Alle kinderen hebben een aandenken gekregen in de vorm van een echte Hercules-drinkbeker met snoep erin.

Reacties zijn gesloten.